Slik gjorde vi det

Nyere Ubuntu-versjoner (fra og med 8.04) kan både lese og skrive til Windows-partisjoner. Det ble redningen vår.

Publisert
Sist oppdatert

Ubuntu Linux er først og fremst et gratis alternativ til Windows. Men siden operativsystemet kan kjøres direkte fra installasjons-CDen, og kan både lese og skrive til NTFS-partisjoner, åpner det seg også mange andre muligheter.

Å redde ut filer fra en Windows-installasjon som ikke vil starte, er et godt eksempel. Plugg inn en ekstern harddisk, åpne filbehandleren, og kopier ut filene du vil ta vare på. Enkelt og kjapt.

I vårt tilfelle gjorde vi en litt annen vri. Vi hadde på forhånd installert og konfigurert Windows XP med alle programmene vi ønsket å bruke. Alt fungerte perfekt.

Vi startet PCen på nytt med Ubuntu-CDen i drevet, og da oppstartsmenyen dukket opp, valgte vi å kjøre operativsystemet fra CD.

Da Ubuntu var ferdig lastet, ble C-disken montert automatisk, og vi åpnet den enkelt ved å velge "Places" fra menylinjen.

Nå opprettet vi en ny mappe på C som skulle inneholde alle vitale deler av Windows-installasjonen, og som vi ønsket å ta vare på til eventuelle fremtidige gjenopprettinger. Mappen kalte vi "Ren Windows".

Deretter markerte vi mappene "Documents and Settings", "Intel", "Program Files", "Windows" samt alle filene på rot - med unntak av pagefile.sys, holdt inne CTRL-tasten og dro dem over til "Ren Windows". CTRL-tasten sørget for at filene ble kopiert, ikke flyttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer