Enormt timelapse-bilde av London

Slik har du aldri sett London

Verdens første gigapixel-timelapse.

ZOOM INN: Ikke bare kan du zoome inn og få et svært detaljert bilde av London – du kan også la tiden gå og se hvordan byen ser ut til alle døgnets tider. Foto: Lenstore/Montasje: Pål Joakim Pollen
ZOOM INN: Ikke bare kan du zoome inn og få et svært detaljert bilde av London – du kan også la tiden gå og se hvordan byen ser ut til alle døgnets tider. Foto: Lenstore/Montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gigapixel-bilder betyr bilder med oppløsning på mer enn én gigapiksel, eller da over 1.000 megapiksler.

I samarbeid med Nikon har britiske Lenstore avfotografert store deler av London, sydd sammen bildene og fått ett stort bilde med oppløsning på 7,3 gigapiksler.

Ved hjelp av spesialutstyr knipset kameraet 260 bilder hver time i ett døgn -med nøyaktig samme vinkel hver gang.
Ved hjelp av spesialutstyr knipset kameraet 260 bilder hver time i ett døgn -med nøyaktig samme vinkel hver gang. Vis mer

Det i seg selv er for så vidt ikke så revolusjonerende – allerede i 2013 gjorde andre tilsvarende, men da med oppløsning på svimlende 320 gigapiksler.

Hver time i ett døgn

Det som imidlertid gjør dagens London-bilde mer interessant, er at Lenstore har gjentatt prosessen hver time i ett døgn.

Foruten mulighetene til å zoome langt inn i bildet, kan du da nemlig følge med på hvordan utsnittet du har valgt utvikler seg gjennom døgnet, som en timelapse-video. Under kan du utforske bildet:

6.240 bilder totalt

Totalt er det store bildet satt sammen av 6.240 bilder som dekker en 155 graders utsikt over store deler av London. Blant annet kan du se attraksjoner som London Eye, Tower bridge og den olympiske stadion.

For den fotointeresserte har man brukt speilreflekskameraet Nikon D850, påmontert et Nikkor 300 mm f/2,8-objektiv.

PS! Også norske byer er å finne med gigapiksel-oppløsning. Allerede i 2009 skrev vi om den norske fotografen Eirik Urke, som har tatt bilder av mange norske byer med så høy oppløsning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer