Slik har Google lekt seg

Google fyller 15 år i år, og det feirer de med et nytt "easter egg". Vi har samlet noen av de beste.

Det er ikke første gang Google gjemmer skjulte funksjoner på siden sin. Vi har samlet noen av de beste. Foto: Google
Det er ikke første gang Google gjemmer skjulte funksjoner på siden sin. Vi har samlet noen av de beste. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september 1998 kom søkemotoren Google på nett. Siden har Google utviklet seg til å bli en milliardbedrift som sysler med blant annet operativsystemer, datamaskiner og briller.

Nå er altså Google blitt 15 år, like gammel som DinSide, og det feirer de blant annet med et nostalgisk "easter egg". For dem som er ukjent med begrepet er det altså snakk om en skjult funksjon som man kan lete seg fram til.

Søker du etter "Google in 1998" vil du komme til Google slik søkemotoren så ut for 15 år siden. Enda stiligere blir det hvis du ser nederst på siden, hvor de tipser om andre søkemotorer. Klikker du for eksempel på lenken til Altavista vil du komme til en arkivert side fra 1998.

Slik så DinSide ut rundt samme tid

Ikke første gang

Det er ikke første gang Google gjemmer skjulte funksjoner på siden sin. På Wikipedia er det til og med dedikert en egen artikkel til Googles ablegøyer.

Vi har testet Google Nexus 7

Selskapet er også kjent for sine mange "doodles", som kort fortalt er logoen til Google i et litt annet design enn vanlig.

I skrivende stund er logoen et spill hvor du skal slå en piñata - sannsynligvis en referanse til Googles "bursdag", siden denne leken er vanlig i bursdagsselskaper eller andre festlige anledninger.

Søk selv

Men i denne omgang har vi hovedsaklig kikket på easter eggs. Vi har testet noen av dem, og har tatt med dem som er mest moro:

Spill Atari-spill: Hvis du søker etter "atari breakout" i bildesøk vil du få deg en morsom opplevelse. Bildene i bildesøket krymper og blir til bokser som i det klassiske Atari-spillet Breakout.

Drep o-ene: Hvis du søker etter "Zerg Rush" vil søkeresultatene bli angrepet av et titalls varianter av bokstaven o. Bruk musepekeren til å sikte og skyt dem bort. Tre skudd på hver o burde holde.

Google har tilta: Søker du etter "tilt" eller "askew" skjer det noe artig med skjermbildet.

Rundtur: Søker du etter "do a barrel roll" eller "Z or R twice" skjer det noe enda artigere.

Belest kalkulator: Hvis du vil vite meningen med livet, universet og alt annet har Google svaret. Søk etter "the answer to life the universe and everything" og få svaret. Funksjonen er en referanse til Douglas Adams klassiker "The Hitchhikers Guide to The Galaxy".

For spesielt interesserte kan vi nevne at dersom du søker etter en av ponniene fra "My Little Pony" på Google-eide YouTube, for eksempel Rainbow Dash, så vil området rundt logoen og søkefeltet få samme farge som den aktuelle ponnien.

For spesielt interesserte, der altså.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer