Slik har vi testet, vurdert og regnet oss fram til resultatene

Her får du et innblikk i hvordan vi arbeider når vi tester digitalkameraer.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ingen absolutt fasit når det gjelder testmetodikk. Å rangere kameraene etter hvor gode de er, er også vanskelig, og må nødvendigvis baseres på en vekting av de forskjellige egenskapene.

For noen vil det være viktigst at kameraet er i stand til å ta best mulig bilder, uansett om det krever mange manuelle innstillinger for å få det til, og uansett om skjermen og hastigheten er aldri så dårlig.

Vi som jobber med kameratesting i DinSide har mange års erfaring fra området, og prøver hele tiden å lytte til hva leserne våre synes er viktig når vi fastsetter kriterier og vektinger.

Slik kom vi fram til resultatet

Dette er en test av kameraer som er relativt like hva angår funksjoner, oppløsning og optisk zoom. Derfor har vi valgt å fokusere på kriteriene bildekvalitet, videokvalitet, hastighet/ytelse, konstruksjon og brukervennlighet, der variasjonene har vært større.

På hvert kriterium har vi gitt karakter fra 1 til 10. Hvert kriterium har en vekting som multipliseres med karakteren, og som sammen danner en delsum. Hvis et kamera får karakteren 8 på bildekvalitet, blir delsummen 8 x 0,4 (vekting av bildekvalitet) = 3,2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer