Slik holder du Windows i form

Vil du ha raskere PC til ferien? Den enkleste metoden er kanskje å feie for egen dør - og å rydde skikkelig godt opp i Windows-systemet ditt. Vi viser deg de enkleste grepene.

Publisert
Sist oppdatert

Windows 98, som er like gammelt som årets førsteklassinger, er fortsatt det mest brukte operativsystemet i verden. Hvis du vil ha en raskere og mer stabil datahverdag, er det best å begynne med å tenke på å oppgradere til XP. Det kan kreve at du må oppgradere maskinvaren din, noe vi vil komme nærmere inn på i oppgraderingsguidens andre artikler.

Det er også mye du kan gjøre ved å slette midlertidige filer, defragmentere harddisken, fjerne uønskede programmer fra minnet, og sist, men ikke minst, å holde maskinen fri for virus og uønskede programmer.

Ta rotta på ormene

De aller fleste av oss har dessverre allerede stiftet bekjentskap med utallige virus, ormer, spionprogrammer og diverse annet rusk, som samlet gjør datahverdagen stadig vanskeligere. De er derimot som regel enkle å fjerne, og så lenge du følger et par enkle rutiner skulle det være greit å holde vinduene rene også i fremtiden.

Hver dag kommer det nemlig nye virus og ormer, og i følge The Internet Storm Centre varer nye PCer bare i tyve minutter på nettet før de blir angrepet. Antivirusprogrammer, brannmurer og ansvarbevisst databruk er derfor ikke lenger luksus eller tillegg - det har blitt en nødvendighet i en stadig farligere datavarden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer