Slik holder du Windows oppdatert

Det er viktig å holde Windows oppdatert. Microsoft lanserer stadig nye oppdateringer for sikkerhetshull som blir oppdaget etter hvert. Men også her finnes det fallgruver.

Slik holder du Windows oppdatert
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange måter å oppdatere Windows på, både manuelt og automatisk. Uansett hvilken måte du velger, må du ikke finne på å bruke "oppdateringer" du får som epost-vedlegg. Bruker du disse, risikerer du å infisere PCen med et datavirus, i stedet for å oppdatere Windows. Slike vedlegg bør slettes umiddelbart, slik at du ikke glemmer at disse er falske.

Hvordan kan du se at slike oppdateringer er falske? Utgangspunktet er at Microsoft aldri sender ut oppdateringer via epost. Meldingene ser likevel ekte ut, nettopp for å prøve å lure deg. Les mer.

Her presenterer vi en oversikt over forskjellige metoder som hjelper deg med å holde Windows oppdatert med alle de siste sikkerhetsfiksene:

1. Automatisk oppdatering

Dette er den enkleste måten å oppdatere Windows på, og er ideelt for deg som ønsker å slippe å tenke på oppdateringer i en travel hverdag. Dette krever at du bruker Windows Me, 2000 med minimum Service Pack 3 installert, eller Windows XP. Les mer.

2. Windows Update

Nettsiden Windows Update er en tjeneste med oversikt over alle oppdateringer som lanseres for Microsoft-produkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer