Slik installerer du Windows 7 på minibærbar

Du trenger en minneplugg!

Publisert
Sist oppdatert

Mini-bærbare har blitt kjempepopulære det siste året, og tidligere i år presenterte vi en stor test av disse lette og elegante maskinene som skriker etter å bli dratt med over alt.

Modellene vi testet var alle utstyrt med Window XP. Flere fås også med Linux, men begge blir snart sjeldenheter. For nå er det Windows 7 som gjelder.

Windows 7 blir førstevalget for mange

En av de store fordelene med Windows 7 er at operativsystemet krever relativt lite av maskinen. Tester tyder på at det krever langt mindre enn forgjenger Vista, og til dels også XP. Spesielt gavner dette maskiner med svak prosessor, for eksempel minibærbare PCer.

Men selv om Windows 7 kjører fint på en minibærbar, er det ikke bare bare.

Ulempen er nemlig at de færreste minibærbare er utstyrt med DVD-ROM.

Men fortvil ikke. Du kan bruke en ekstern DVD-ROM tilkoblet USB-porten og installere Windows 7 derfra, eller du kan følge denne guiden.

Hva trenger jeg?

Før du går i gang må du ha følgende tilgjengelig:

1. En PC med Windows Vista eller nyere med DVD-ROM*2. Windows 7 på DVD3. En minneplugg med minimum 4 GB kapasitet4. En Asus Eee, Acer Aspire One (eller annen aktuell PC som du ønsker å utstyre med Windows 7) 6. En liten time å avse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer