Reddit - det sosiale mediet for deg som er lut lei Facebook

Slik kommer du i gang med Reddit

Stemmer, karma, subredditer, forkortelser – her er det du trenger å vite.

NOE FOR ALLE: Reddit har subredditer om det aller meste. Uansett hvor smal eller nerdete interessen din er, finner du likesinnede på Reddit. Og innholdet som postes er, i mine subjektive øyne, langt bedre enn det meste du finner på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NOE FOR ALLE: Reddit har subredditer om det aller meste. Uansett hvor smal eller nerdete interessen din er, finner du likesinnede på Reddit. Og innholdet som postes er, i mine subjektive øyne, langt bedre enn det meste du finner på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sjekka du Facebook sist og tenkte: «Nei fy søren, dette var gøy og interessant, Facebook beriker virkelig livet mitt»?

Jeg kan ikke huske når. Facebook-strømmen min fylles av skjult kamera-videoer, falske venneforespørsler, lenker til kronikker jeg aldri orker å lese, svindel-annonser og bursdager til folk jeg har glemt hvem er.

Reddit, derimot, fylles av innlegg jeg er genuint interessert i, og kunnskap jeg ikke visste jeg var interessert i.

Nei, Reddit er ikke noe nytt – du trenger ikke løpe ned til kommentarfeltet for å påpeke det. Men altfor mange kjenner fortsatt ikke til det.

Derfor vil jeg gjerne fortelle deg hvordan og hvorfor du også bør får Reddit inn i livet ditt.

#1: Dette er Reddit

Reddit er et sosialt medium hvor folk poster lenker, bilder og tekster, som deretter stemmes opp eller ned og kommenteres. Høres det kjent ut, er det fordi det likner på endel annet.

  • Men med over 200 millioner brukere i måneden, følger mye innhold, om alle temaer. 200 millioner er ingenting sammenliknet med Facebook, men da alt er offentlig og stemmes opp og ned, sitter du igjen med mye kvalitetsinnhold.
  • Innhold som ikke bare deles, men også skapes, av Reddit-brukerne. Mye av det du ser på Facebook i dag, var på Reddit for flere uker siden.
  • Reddit er dessuten en unik arena for kommunikasjon. Reddit er blant annet kjent for sine «AMA»-er, hvor alt fra folk med rare yrker og sykdommer til kjendiser og statsoverhoder stiller opp og lar deg stille dem spørsmål om alt.
  • Reddit er, i mine øyne, det ultimate sosiale medium. Intet mindre.

#2: Last ned appenDu finner Reddit på Reddit.com, utrolig nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer