Snap layouts

Slik kommer du i gang med Windows 11-nyheten

Håndtering av vinduer har aldri vært enklere.

SNAP LAYOUTS I WINDOWS 11: Aldri før har det vært bedre vindusoppsett i Windows. Foto: Skjermdump
SNAP LAYOUTS I WINDOWS 11: Aldri før har det vært bedre vindusoppsett i Windows. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt to uker siden lanserte Microsoft Windows 11, som i første omgang er tilgjengelig for kompatible PC-er i en gradvis utrulling.

Har du en eldre PC, kan du trolig se langt etter Windows 11, men dem med nyere PC-er kan se frem til en ny og mer gjennomført design, nye funksjoner og støtte for Android-apper, som kommer snart.

En kan si mye om Windows, men operativsystemet har stort sett vært solid på håndtering av vinduer. Det ligger vel i navnet ... og i Windows 11 er det blitt enda bedre.

Den nye Snap-funksjonen er en av de største nyhetene i Windows 11, og er en funksjon Mac-brukere bør håpe at Apple «stjeler».

Snap-oppsett

I Windows 10 kan du enkelte sidestille vinduer i ulike oppsett, enten ved å dra et vindu til ene av sidene, hvis du for eksempel ønsker et 1:1-oppsett, eller et hjørne hvis du ønsker å sidestille 3–4 vinduer.

Du kan også bruke Windows-tasten og høyre/venstre-piltastene for å forankre et vindu, eller piltast opp for å maksimere et vindu.

En tredje måte er hvis du har en datamus med berøringsflate, slik som Microsoft Touch Mouse, som kan konfigureres til å sidestille vinduer når du sveiper med fingrene. Dette fungerer også med styreflaten på en bærbar PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer