Slik kopierer du Blu-ray-filmen

GUIDE: Prosessen er sannsynligvis enklere enn du tror.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har gjennom mange år fortalt våre lesere om hvordan de på enklest mulig måte kan kopiere egne DVD-filmer og konvertere materialet til andre formater, for eksempel til bruk på lommespillere og multimediebokser.

Stadig flere nye datamaskiner leveres med Blu-ray-spiller, og nå begynner også de kommersielle verktøyene som hjelper deg med å lage kopier av Blu-ray-filmer å dukke opp som paddehatter. Det har riktig nok lenge vært mulig å lage kopier, men prosessen har ofte vært svært tidkrevende og involvert mange manuelle operasjoner, og flere programmer.

Nå trenger du kun ett. De beste programmene gjør jobben relativt raskt, og kvaliteten på kopien blir i tillegg meget bra.

Men hvorfor skal du kopiere dine egne filmer på denne måten? Formålet er naturligvis at du skal slippe å håndtere en plate hver gang du ønsker å se en film. HD-multimediespillere som Xbox 360, PS3, Asus O'Play, WD TV og A.C. Ryan PlayOn! HD blir stadig mer populære, og spiller filmene direkte fra harddisker og minneplugger. Også mange Blu-ray-spillere støtter avspilling av videofiler brent på plater, eller fra eksterne lagringsmedier tilkoblet USB-innganger på spilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer