Slik kopierer du DVD og Blu-ray til PC

Gjør dette før du pakker bort samlingen for godt.

PAKKES BORT: Filmer på plate har blitt mindre og mindre aktuelt for mange av oss de siste årene. Men før de pakkes bort kan du lage digitale kopier som du kan ha liggende på PC-en, ekstern harddiske eller minnepinne. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
PAKKES BORT: Filmer på plate har blitt mindre og mindre aktuelt for mange av oss de siste årene. Men før de pakkes bort kan du lage digitale kopier som du kan ha liggende på PC-en, ekstern harddiske eller minnepinne. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmer på plate er ikke like hot som det en gang var, og mange pakker bort samlingene sine for å få plass til andre ting i stua - undertegnede inkludert. For noen år siden gjorde jeg det samme med CD-samlingen min, nå er tiden kommet til DVD-ene og Blu-ray-filmene.

Kanskje inneholder samlingen din filmer du ikke har rukket å se, eller klassikere som tåler å bli sett igjen. Og hva med konserter og naturfilmer som du gjerne skulle hatt lett tilgjengelig på en gråværsdag?

En smart løsning er å kopiere innholdet på disse platene over på en ekstern harddisk, som kan plugges i TV-en og spilles av direkte. Dermed kan også Blu-ray-spilleren pakkes bort.

I denne artikkelen forklarer vi deg hvordan du kan gå fram og få et godt resultat.

LES OGSÅ: Derfor bør du teipe foran webkameraet

Dette trenger du

1. En Windows-PC med DVD/Blu-ray-spiller. Hvis PC-en din ikke har dette, kan du koble til en ekstern spiller, vi benyttet denne. Prisen ligger på ca 1000 kroner.

2. Programmet HandBrake, som er gratis og basert på åpen kildekode. Dette benyttes til selve kopiprosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer