Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrink

DVD-brennere og plater raser i pris. Her forteller vi deg hvordan du kan lage sikkerhetskopier av DVD-filmene dine.

Publisert
Sist oppdatert

DVD-Jon er for lengst frikjent, Økokrim har gitt opp, og ingen kan nekte deg i å ta så mange kopier av filmene du bare vil. Et nytt EU-direktiv som tar sikte på å begrense denne retten er riktig nok på trappene, men inntil videre er det fritt fram. Naturligvis snakker vi om kopiering av dine egne filmer, ikke dem du har lånt i videobutikken eller av naboen. Der går altså den klare grensen.

Gode grunner

Og det kan det være mange gode grunner til å lage sikkerhetskopier; hjemme hos undertegnede har for eksempel en original DVD-film sjelden lang levetid, spesielt dem som håndteres av husets treåring og femåring. Og vi har mange ganger irritert oss grønne over at favorittfilmen om Pettersen og katten ikke har kunnet starte automatisk. Det er tross alt ikke innlysende for en liten gutt å først velge språk, for deretter å trykke på "spill hele filmen", "velg kapittel" eller "ekstramateriale". Mye kan sies om løsningen, men spesielt barnevennlig er den ikke.

Det var tidligere vanskelig å ta 1:1-kopier av DVD-filmer, fordi en hel film vanligvis ikke fikk plass på en blank 4,7 GB DVD+R/RW eller DVD-R/RW-plate. Da var løsningen å splitte filmen over flere plater, eventuelt bruke andre videoformater med begrenset kvalitet og funksjonalitet. Men som med det meste annet dukker det opp gode løsninger etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer