Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrink

DVD-brennere og plater raser i pris. Her forteller vi deg hvordan du kan lage sikkerhetskopier av DVD-filmene dine.

Publisert
Sist oppdatert
Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrink

Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrink

  1. Slik gjør du det


DVD-Jon er for lengst frikjent, Økokrim har gitt opp, og ingen kan nekte deg i å ta så mange kopier av filmene du bare vil. Et nytt EU-direktiv som tar sikte på å begrense denne retten er riktig nok på trappene, men inntil videre er det fritt fram. Naturligvis snakker vi om kopiering av dine egne filmer, ikke dem du har lånt i videobutikken eller av naboen. Der går altså den klare grensen.

Gode grunner

Og det kan det være mange gode grunner til å lage sikkerhetskopier; hjemme hos undertegnede har for eksempel en original DVD-film sjelden lang levetid, spesielt dem som håndteres av husets treåring og femåring. Og vi har mange ganger irritert oss grønne over at favorittfilmen om Pettersen og katten ikke har kunnet starte automatisk. Det er tross alt ikke innlysende for en liten gutt å først velge språk, for deretter å trykke på "spill hele filmen", "velg kapittel" eller "ekstramateriale". Mye kan sies om løsningen, men spesielt barnevennlig er den ikke.

Hva med deg?

Kommer du til å overholde et forbud mot kopiering? (Avsluttet)
Nei!(78%) 2609
Selvfølgelig(10%) 349
Kanskje(4%) 139
Vet ikke(4%) 129
Kommer aldri til å kopiere en DVD-film uansett(3%) 111
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det var tidligere vanskelig å ta 1:1-kopier av DVD-filmer, fordi en hel film vanligvis ikke fikk plass på en blank 4,7 GB DVD+R/RW eller DVD-R/RW-plate. Da var løsningen å splitte filmen over flere plater, eventuelt bruke andre videoformater med begrenset kvalitet og funksjonalitet. Men som med det meste annet dukker det opp gode løsninger etter hvert.

I det siste har det nemlig dukket opp flere programmer som lar deg kopiere DVD-filmer og komprimere innholdet slik at det får plass på en blank DVD-plate. De fleste av disse programmene koster penger, men det finnes også gratisprogrammer, som DVDShrink. Etter at programmet så dagens lys er kopieringen blitt like enkel som å kopiere en musikk-CD, vel og merke hvis du har DVD-brenner.

Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrinkSuperenkelt

Det populære gratisprogrammet er nå klart i versjon 3.12, og dette skal i følge utvikleren være den aller siste versjonen som blir sluppet. Kanskje ikke så rart; det gjør jobben, og snart kommer dual-layer DVD-brennere og plater i butikkene, og da er det ikke lenger behov for å krympe filmene, de kan kopieres 1:1.

Og med DVDShrink bestemmer du selv hva du vil ha med i kopien. Jovisst kan du få både interaktive menyer og bonusmateriale hvis du trenger det, eller du kan fjerne alt annet enn selve filmen, og dermed gjøre det langt enklere - blant annet for husets yngste garde - å spille den.

Gjort på minutter

Slik kopierer du en DVD-film med DVDShrink

  1. Slik gjør du det


De første utgavene av DVDShrink var raske. Typisk brukte vi rundt 20 minutter på å kopiere og komprimere en DVD-film på to timer på vår Athlon XP2500+ baserte PC. Den nye versjonen er langt tregere (bruker nesten dobbelt så lang tid), men gevinsten er klar: bedre kvalitet på kopien.

VOB-filene fra DVD-filmen lagres på harddisken. For å brenne dem til DVD kan du bruke programmet som fulgte med brenneren din, husk å brenne i filmformat og ikke ISO. Du kan også laste ned programmet Nero Burning ROM fra nettet, og bruke dette fritt i 30 dager. Hvis du ikke har DVD-brenner kan du spille filmen direkte fra harddisk dersom du har avspillingsprogrammet PowerDVD fra Cyberlink.

Du finner mer informasjon om programmet og nedlastingslenker på DVDshrink.info.

Her finner du en bildeserie som tar deg gjennom kopiprosessen - steg for steg, inkludert brenning av materialet med Nero Burning ROM.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer