Slik kopierer du en DVD-film

Tidligere var kopiprosessen en tidkrevende affære som innbefattet en rekke forskjellige operasjoner og programmer. Hvis man var riktig heldig, satt man igjen med en DivX-film etter 10-12 timer med kverning i en overarbeidet Pentium II 350 MHz.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens løsninger er mer brukervennlige. Det hele minner mye om utviklingen av verktøy for å lage MP3-filer. Da vi forsøkte dette for første gang i 1996, klarte vår Pentium 100 å komprimere 12 WAV-filer (50 minutter musikk) til MP3 i løpet av natten. Med dagens PCer og programmer tar hele prosessen et par minutter.

Full kopi på under to timer

Ved hjelp av programmet EasyDivX kan du lage dine egne DVD-kopier, uten at du behøver å vite noe som helst verken om koding, oppløsning, bitrater og lignende. Du svarer bare på noen enkle spørsmål, trykker OK, og så tar PCen seg av resten.

I vårt forsøk rippet vi og komprimerte en 100 minutters DVD-film på vår Athlon 1.4 GHz til DivX-format i løpet av 1 time og 50 minutter ved hjelp av EasyDivX. Programmet kan du laste ned gratis fra nettet.

Dette trenger du

Før du setter i gang med kopiering av DVD-filmen, må du installere den såkalte DivX-kodeken, som gjør at filmer kan komprimeres i DivX-formatet, og spilles av på PCen din. Denne kan du laste ned gratis fra denne siden.

EasyDivX-programvaren kan du laste ned fra denne siden. Programmet fungerer i Windows 95/98/ME/2000/XP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer