Slik krymper du TV-filene

En liten PC med Windows Media Center har blitt et populært alternativ til videoopptakeren, men TV-programmene tar uhyggelig mye diskplass. Heldigvis kan de krympes!(Publisert første gang i januar)

Publisert
Sist oppdatert

Windows Media Center Edition har det siste året blitt mer populær, ikke minst fordi det ikke lenger er noen sjeldenhet at ferdige PCer kommer med dette installert. Noen av disse finner i tillegg veien til både antennekabel og TV-kort, slik at datamaskinen for alvor kan brukes som videoopptaker.

Men det er et lite problem med filformatet TV-programmene lagres i – nemlig at de blir veldig store. En film på to timer tar opp til 6,5 GB diskplass, noe som gjør at harddisken lett fyller seg opp fortere enn vi liker. Det hadde selvfølgelig hjulpet litt hvis vi kunne redigere bort de ekstra minuttene før og etter filmen, men det er heller ingen mulighet for dette.

Disse to tingene går det likevel an å gjøre noe med.

DVR-MS

For å ta opp TV-programmer bruker Media Center et format som kalles Microsoft Digital Video Recording (DVR-MS), som jo nettopp er et format som er utviklet og eid av Microsoft. Det lagrer video i MPEG-2 og lyd i MPEG-1 Layer II (MP2). I tillegg tar den med ekstra data om innhold og eventuell kopibeskyttelse (DRM).

Media Center lar deg velge innspillingskvalitet, og du kan velge blant følgende lett forståelige instillinger: Best, Bedre, Bra og Ganske bra. I følge Microsoft selv vil for de aller fleste ”Bedre” være godt nok. Spesielt med tanke på at kvaliteten på de signalene som leveres ikke alltid er så mye å skryte av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer