Lag minnepinnen selv

Slik lagde vi vår egen minnepinne med gigantkapasitet

Smart gjenbruk av gammel SSD.

ROMSLIG: Vi laget en minnepinne på 500 GB på null komma svisj. Her ser du hvordan det gikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ROMSLIG: Vi laget en minnepinne på 500 GB på null komma svisj. Her ser du hvordan det gikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

En utrangert PC kan inneholde mange deler som kan være smart å gjenbruke. Harddisken kan du for eksempel ta ut og sette i et USB-kabinett, og vips så har du laget din egen eksterne harddisk som du kan bruke til backupformål.

Vårt prosjekt

Er PC-en av nyere dato, har den gjerne en fysisk liten SSD i stedet for harddisk, som vår tre år gamle Lenovo Yoga 2 Pro. Da denne nylig gikk i bakken og skjermen tok kvelden, var vi ikke sene om å finne fram skrutrekkeren og plukke ut delene som kunne komme til nytte - ikke minst SSD-en som hadde en kapasitet på hele 500 GB.

De fleste ultrabookene og hybrid-PC-ene fra 2013/2014 er utstyrt med SSD-er i såkalt mSATA-formfaktor, med størrelse på 51 x 30 x 0.8 mm. Disse er geniale å gjenbruke til ekstern lagring.

56 kroner for et dugandes kabinett

Det enkleste er å putte den inn i et minnepinne-kabinett. Slike kabinetter finner du flust av på Ebay og andre kanaler på nettet, og de koster gjerne bare noen tiere. Kabinettet vi kjøpte inn til anledningen, kostet 56 kroner - og da var frakten fra Kina til Norge inkludert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer