Lag minnepinnen selv

Slik lagde vi vår egen minnepinne med gigantkapasitet

Smart gjenbruk av gammel SSD.

ROMSLIG: Vi laget en minnepinne på 500 GB på null komma svisj. Her ser du hvordan det gikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ROMSLIG: Vi laget en minnepinne på 500 GB på null komma svisj. Her ser du hvordan det gikk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

En utrangert PC kan inneholde mange deler som kan være smart å gjenbruke. Harddisken kan du for eksempel ta ut og sette i et USB-kabinett, og vips så har du laget din egen eksterne harddisk som du kan bruke til backupformål.

Vårt prosjekt

Er PC-en av nyere dato, har den gjerne en fysisk liten SSD i stedet for harddisk, som vår tre år gamle Lenovo Yoga 2 Pro. Da denne nylig gikk i bakken og skjermen tok kvelden, var vi ikke sene om å finne fram skrutrekkeren og plukke ut delene som kunne komme til nytte - ikke minst SSD-en som hadde en kapasitet på hele 500 GB.

De fleste ultrabookene og hybrid-PC-ene fra 2013/2014 er utstyrt med SSD-er i såkalt mSATA-formfaktor, med størrelse på 51 x 30 x 0.8 mm. Disse er geniale å gjenbruke til ekstern lagring.

56 kroner for et dugandes kabinett

Det enkleste er å putte den inn i et minnepinne-kabinett. Slike kabinetter finner du flust av på Ebay og andre kanaler på nettet, og de koster gjerne bare noen tiere. Kabinettet vi kjøpte inn til anledningen, kostet 56 kroner - og da var frakten fra Kina til Norge inkludert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer