Slik lager du animasjoner

Publisert

Det er animasjoner som gjør Flash spennende. Vi har tidligere omtalt metoden som Flash bruker for å lage avansert multimedia for Internett. Denne artikkelen finner du her.

Alt som skjer i Flash er basert på en tidslinje som du knytter hendelser til. Langs tidslinja legger du så mange filmer du vil. Disse filmene har alle sine bestemte forløp og hendelser.

Alt som skal bevege seg i Flash må defineres som egne objekter. Et objekt i Flash vil stort sett være en grafikkbit som er bygget opp som vektorgrafikk (grafikk som definerer former og kurver ved hjelp av punkter). Og når grafikkbitene er laget som vektorgrafikk, kan de roteres i alle vinkler og både forstørres og forminskes.

Du lager bevegelse i Flash ved å legge en grafikkbit inn i ett vindu på tidslinja. Deretter går du frem til et vindu som vises for eksempel 1,5 sekund senere, og her kan du flytte på grafikkbiten. Du kan også forstørre den eller vri på den hvis du ønsker det.

Ved å dobbelklikke på tidslinja mellom disse to vinduene, kan du lage en jevn bevegelse fra det første vinduet til det andre. Dette fikser Flash for deg, og du behøver ikke å gjøre annet enn å bestemme hvordan bevegelsen skal se ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer