Slik lager du film til Internett

Vi lager film til Internett. Med ekstrautstyr som koster ca. 10.000, er målet å lage best mulig film som kan ses over Internett av vanlige brukere. Her kan lese om hvilket utstyr du trenger, hva du må gjøre, og hvilke begrensninger du kommer til å møte.

Publisert

Å lage video på PC er ganske krevende, spesielt når det gjelder harddisk og grafikkort (videokort). Her er utstyret vi har brukt:PC med 333 MHz Intel Celeron prosessor, 96 MB internminne, 4MB ATI 3D Rage skjermkort. I denne maskinen er det satt inn en ekstra harddisk, en 1764">Quantum Fireball EL 10,2 GB, som er satt av til å være lagringsplass for filmer og tung grafikk. Operativsystem på maskinen er Windows 98, og harddisken benytter filsystemet FAT32.Hitatchi VM-H630E videokamera, som er et vanlig Hi-8 kamera, med pris mellom 4000 og 5000 inkl. mva. Alle nødvendige kabler følger med videokameraet.Miro DC10plus videokort som ble montert direkte inn i maskinen uten noen vansker. Pris med mva. er ca. 3000.

Dette er et mulig oppsett, men det finnes mange alternativer, både bedre og dårligere. Vår erfaring er at vårt videokamera var mer enn godt nok til dette formålet, og vi kunne ha godt ha klart oss med f.eks. et vanlig Compact VHS-kamera.

Harddisken vi brukte er også raskere enn nødvendig – programpakken anslo skrivehastigheten til 10 MB pr. sekund, mens det ikke var behov for mer enn 6 MB pr. sekund for å klare å digitalisere film i beste kvalitet. Disse måleresultatene er ikke sammenlignbare med de fra vår 358">løpende test av harddisker siden de er målt med hurtigbufferen i Windows i drift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer