Slik lager du vanlige musikk-CDer av MP3-filer

Platebransjen er bekymret for at MP3-fenomenet vil ødelegge markedet, og det blir enda mer velbegrunnet hvis brukerne blir oppmerksomme på hvor enkelt det er å lage helt vanlige musikk-CDer av MP3. Her er oppskriften.

Ved å endre til Disk Writer plug-in, vil Winamp konvertere til en wav-fil i stedet for å spille den av. En låt tar rundt 10 sekunder å konvertere (avhengig av prosessor og disk). Foto: tk
Ved å endre til Disk Writer plug-in, vil Winamp konvertere til en wav-fil i stedet for å spille den av. En låt tar rundt 10 sekunder å konvertere (avhengig av prosessor og disk). Foto: tk Vis mer
Publisert

Tenk deg å kunne samle favorittene dine på en vanlig musikk-CD og lytte til dem i bilen og på stereoanlegget. Dette er faktisk svært enkelt å få til, og utgangspunktet finnes nok allerede på PCen din hvis du har en CD-brenner og bruker programmet Winamp (som dominerer markedet for avspillere av MP3-filer).

Så enkelt

Winamp har en mulighet for å pakke ut MP3-filer til vanlige wav-filer. Disse wav-filene er deretter enkle å plukke opp med et hvilket som helst program for brenning av CDer, som så kan brenne vanlige musikk-CDer.

Slik gjør du:1. Klikk øverst i venstre hjørne på Winamp og velg Options og deretter Preferences. I dialogboksen som dukker frem, velger du først Output og endrer innstillingen til Nullsoft Disk Writer Plug in. Deretter er det lurt å klikke Options-knappen for å styre hvor wav-filene skal havne på disken.

Dette gjør at du kan åpne sanger og pakke dem ut ved å starte avspilling. Hele operasjonen med å pakke ut tar ca. 10 sekunder pr. sang på vår Pentium II på 400 MHz. Et godt tips her er å åpne alle MP3-filene du skal ha med samtidig i Winamp. Dette gjør du ved å holde nede Ctrl og klikke filene som skal være med. Da vil Winamp konvertere fortløpende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer