Slik lagrer du filmtrailere fra apple.com

Til nå har du måttet bruke et par hundrelapper på QuickTime Pro for å lagre filmtrailerne fra apple.com på harddisken. Vi viser deg hvordan du gjør det gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Er du filminteressert har du sikkert sett trailersidene til apple.com. Der finner du filmtrailere for de aller fleste nye filmer, mange av dem også i skikkelig HD-oppløsning.

Men - apple.com lar deg egentlig bare streame filmene. De åpnes direkte i Quicktime player, men uten mulighet for å kunne lagre på harddisken, som gjør at du bestandig er nødt til å være på nettet for å vise filmtrailere til kompisene.

Riktignok kan du lagre trailerne på harddisken dersom du kjøper pro-utgaven av QuickTime, som er tilgjengelig for $30 via Apples hjemmesider. Den lar deg også konvertere mellom ulike videoformater, redigere filmer og et par andre ting som dagens triks riktignok ikke lar deg gjøre.

Script til Greasemonkey

For å lagre trailerne direkte på harddisken må du først installere Greasemonkey, som er en utvidelse til Firefox som lar deg lage/installere javascript som kan brukes på nettsider du selv kan velge. Greasemonkey finner du her.

Deretter installerer du brukerscriptet du finner på denne siden. Når du har installert Greasemonkey vil du få et spørsmål om du vil installere scriptet, så trykker du OK for å installere det. Du trenger ikke å starte nettleseren på nytt før du er klar til å laste ned film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer