Slik lagrer du YouTube-filmer på harddisken!

Er det ikke litt dumt at du MÅ være online for å se den morsomme filmen du fant på YouTube? Må og må, fru Blom.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes innmari mye morsomt på YouTube, Google video og andre lignende tjenester, men felles for dem alle er at de ligger på en server på nettet, og at de ikke kan lastes ned sånn uten videre. Dessverre er man ikke alltid online, og skal du på hyttetur uten nettilgang eller kjeder deg på bussen, er det alltid morsomt å slå i hjel litt tid med noen filmklipp på PCen.

Men gjett hva? Du kan laste ned filmene, og det finnes flere måter, avhengig av nettleser.

FireFox med GreaseMonkey

Den mest elegante løsningen er å bruke Firefox med Greasemonkey. Greasemonkey er en utvidelse som lar deg integrere selvlagde eller nedlastede javascript i nettleseren, slik at de kan kjøres på utvalgte nettsider. Mulighetene er enormt mange - du kan f.eks. lage et script som setter høyre del av DinSides forside på venstresiden i stedet, som automatisk fyller ut skjemaer eller som lager lenker av en hver URL som vises, uavhengig av om denne egentlig er laget som en lenke (slik at du kan trykke på http://www.dinside.no).

Du må gjerne lage et script som laster ned YouTube-filmer selv, men hvis du ikke er så veldig fan av å finne opp hjulet på nytt, kan du ta til takke med en løsning som fungerer utmerket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.