Slik laster du ned hele Facebook Messenger-samtaler

Det er enkelt med denne Chrome-utvidelsen.

LAST NED ALT: Denne Chrome-utvidelsen lar deg laste ned hele samtaler fra Facebook Messenger, inkludert bilder, videoer og emojier. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LAST NED ALT: Denne Chrome-utvidelsen lar deg laste ned hele samtaler fra Facebook Messenger, inkludert bilder, videoer og emojier. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Messenger er verdens nest mest populære chatte-tjeneste (og sannsynligvis størst i Norge). Nylig passerte tjenesten én milliard brukere i måneden.

For mange har Messenger overtatt fullstendig for SMS, og i tillegg til å sende tekst, bilder og videoer, kan du også ha både lyd- og videosamtaler globalt og kostnadsfritt, så lenge du bruker trådløst nett eller holder deg innenfor datakvoten på mobilabonnementet ditt.

LES OGSÅ: Velg riktig nettleser

Tar vare på alt

En åpenbar fordel med Messenger kontra vanlige SMS og MMS-meldinger, er at du har tilgang til all samtalehistorikk, uansett om du bruker en mobil, nettbrett, PC eller andre kanaler. Mister du mobilen, ligger alt lagret på nett. Det er også enkelt å utføre søk i arkivet.

Samtidig er det greit å være klar over at meldingene ligger ukryptert hos Facebook. Hvis du synes det er ubehagelig og frykter at uvedkommende skal få tilgang til kontoen din, har du heldigvis muligheten til å slette samtalene.

Men hva hvis du har lyst å ta vare på samtalene, og lagre dem lokalt på PC-en?

Chrome-utvidelse gjør susen

NEDLASTING: Messenger Saver legger seg som en knapp øverst til høyre i nettleseren. Den fungerer kun når du står i en samtale i Facebook Messenger.
NEDLASTING: Messenger Saver legger seg som en knapp øverst til høyre i nettleseren. Den fungerer kun når du står i en samtale i Facebook Messenger. Vis mer


Dette kan gjøres på flere måter, blant annet ved å merke teksten, kopiere og lime inn i et dokument. Men det finnes også langt mer elegante måter å gjøre det på. Vår favoritt er en Chrome-utvidelse som ganske enkelt heter Messages Saver.

Når du har installert utvidelsen, legger den seg som en knapp øverst til høyre i nettleseren.

Nå kan du logge deg inn på Messenger.com, og klikke på samtalen du ønsker å ta backup av. Deretter trykker du på Saver-knappen:

VELG ANTALL: Du kan enten velge antall meldinger eller meldinger frem til en bestemt dato.
VELG ANTALL: Du kan enten velge antall meldinger eller meldinger frem til en bestemt dato. Vis mer


Velg hvor mange meldinger du ønsker å ta vare på, og trykk SAVE.

Meldingene lagres i ren tekst i en HTML-fil, som ser slik ut når du åpner den i nettleseren:

Slik laster du ned hele Facebook Messenger-samtaler


Ønsker du å få med formateringer, emojis, bilder og lignende, høyreklikker du på Saver-knappen og velger Alternativer. Da får du frem denne boksen:

Slik laster du ned hele Facebook Messenger-samtaler


Velger du Rich HTML, vil du få opp bilder og emojier når du åpner HTML-filen:

Slik laster du ned hele Facebook Messenger-samtaler


Velger du denne opsjonen, vil originalene fortsatt ligge på Facebook. Det betyr at hvis du senere sletter innholdet fra Facebook, vil du kunne oppleve røde kryss på de stedene der det skulle vært grafikk, når du åpner HTML-filen.

Derfor har du et siste alternativ: ZIP-fil. Det som da skjer, er at alt av bilder, emojier, videoer og andre filer du måtte ha delt i samtalen, pakkes til en ZIP-fil som du kan lagre lokalt. Avhengig av hvor mange meldinger samtalen består av, kan dette ta noe tid - og naturligvis også ta en del plass.

Pakker du ut ZIP-filen, er det bare å dobbelklikke HTML-filen når du vil se samtalen, vel vitende om at alt innholdet ligger trygt lagret lokalt. Deretter kan du slette samtalen fra Facebook Messenger, om du skulle ønske det.

Du finner mer informasjon og kan laste ned utvidelsen fra Chrome Nettmarked (fungerer kun med Google Chrome).

Kjenner du til løsninger for andre nettlesere? Bruk debattfeltet under!

Les også:
Last ned alt du har postet på Facebook
Unngå dårlige bilder på Facebook
- Facebook flommer over av fjas

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer