Slik legger du CD-ene dine på nett

Det tar kort tid - og er verd bryet.

Foto: SHUTTERSTOCK/ALFEXE/NTB SCANPIX
Foto: SHUTTERSTOCK/ALFEXE/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om noen av oss fortsatt tviholder på CD-platene de har samlet opp helt fra 1980-tallet og fram til i dag, vil nok mange føle at det bare er å pakke dem bort eller til og med kaste dem eller gi dem bort til (de få) som vil ha.

Men musikken, den vil du jo gjerne beholde. Og selv om det meste finnes på Spotify, Tidal og andre strømmetjenester, kan det være personlige perler som ikke er der. Det hender også at enkeltsanger forsvinner fra Spotify.

Ja, i verste fall kan jo strømmetjenesten du abonnerer på forsvinne

Heldigvis trenger du ikke bruke vinter å vår på å overføre favorittene dine til et mer tidsmessig format. Det tar mellom to og fem minutter pr. plate, og med mindre du som undertegnede har tusenvis i hyllene hjemme, burde en dag eller to være nok.

Smarte programmer: Ripp CD-ene effektivt

Skaff deg en CD-leser

Det første du må skaffe deg, er en optisk leser for CD/DVD. Slike blir stadig sjeldnere å se i moderne PC-er. Heldigvis kan de kjøpes separat for bruk med USB-ledning.

De rimeligste koster under 300 kroner og burde holde fint til det bruket vi snakker om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer