Slik legger du inn meningsfull informasjon i bildefilene dine (EXIF)

Har du skannet fotoalbumene dine, og ønsker å legge inn beskrivelse og riktig dato på bildene? Det er lekende lett.

TID FOR SKANNING: Digitale bilder falmer aldri, og kan inneholde masse informasjon som gjør det enkelt å søke i samlingen. Foto: AFRICA STUDIO / SHUTTERSTOCK / SCANPIX
TID FOR SKANNING: Digitale bilder falmer aldri, og kan inneholde masse informasjon som gjør det enkelt å søke i samlingen. Foto: AFRICA STUDIO / SHUTTERSTOCK / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både bildeprogrammer på PC, mobil og nettbrett - samt mange populære skytjenester, har innebygd funksjonalitet for å sortere bildene dine på mange forskjellige måter, for eksempel automatisk etter datoen de ble tatt.

Det er en svært nyttig innfallsvinkel til store bildesamlinger, og kan gjøre det enkelt å søke opp bildene du er på utkikk etter.

Men hva om du har skannet gamle fotoalbum, negativer og lysbilder? Jo, da tror fotoprogrammene og skytjenestene at bildene ble tatt den dagen de ble skannet til datamaskinen. Dermed blir datosorteringen temmelig meningsløs.

LES OGSÅ: Dette glimrende bildeprogrammet er helt gratis

Bildefilene kan inneholde masse informasjon

Heldigvis finnes det gode løsninger for å fikse på dette, og du trenger faktisk ikke å gå lenger enn til Filutforskeren i Windows. Den har nemlig innebygd funksjonalitet for å redigere såkalt EXIF-informasjon i bildefilene dine. I tillegg til å inneholde dato og klokkeslettet bildet ble tatt, kan bildefilen nemlig inneholde informasjon om kameramodell og kamerainnstillinger, GPS-data og mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer