Glemt Windows-passord

Slik logger du deg inn på PC-en du har glemt passordet til

Våre beste tips for glemske Windows-brukere

DET ER MULIG: Joda, du kan tilbakestille et glemt passord, men da må du ha fulgt vår lille oppskrift først. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DET ER MULIG: Joda, du kan tilbakestille et glemt passord, men da må du ha fulgt vår lille oppskrift først. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du husker at du byttet passord på PC-en, men passordet husker du ikke. Du prøver det ene passordet etter det andre, men uten hell. Lyder det kjent?

Det er knapt noe vi får oftere spørsmål om enn nettopp dette. For hva skal du gjøre hvis du ikke husker passordet? Må du levere PC-en til et verksted, eller kan du løse problemet selv?

#1: Det enkleste er ofte det beste

Hvis du har Windows 10, er sannsynligheten stor for at du bruker en Microsoft-konto når du logger på maskinen. Det gjør det svært enkelt for deg hvis du skulle havne i en situasjon der du har glemt passordet.

Microsoft har en egen side du kan besøke fra en annen PC, for å gjenopprette tilgangen til PC-en din. Løsningen innebærer at du må svare på en del spørsmål, og du må også ha mobilen din eller en epost-konto tilgjengelig for å få instrukser. Alt dette er gjort for at ikke hvem som helst kan påstå at de er deg.

#2: Hva så om du har en lokal konto?

Hvis du opprettet en lokal konto som bare gjelder for PC-en din, kan du ikke uten videre få tilgang til kontoen din hvis du har glemt passordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer