Slik lurer du IT-avdelingen

Strikse IT-regler på jobb? Slik omgår du dem.

Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhet og effektivitet står i høysetet i de fleste bedrifter, og mange arbeidstakere har svært innskrenkede rettigheter med tanke på hva de får lov til å gjøre med PC-en de jobber med til daglig.

Noen får ikke lov til å sende store filer, andre får ikke tilgang til Facebook, mange får ikke installert programvare på PCen og i enkelte bedrifter får man ikke tilgang til eposten sin med mindre man fysisk sitter på jobb.

De fleste slike restriksjoner kan imidlertid omgås. Nettstedet Wall Street Journal har samlet en rekke problemstillinger og sett på hvordan de løses. Her er noen av høydepunktene:

Sende store filer

Er det en begrensning på hvor store vedlegg du kan sende på jobbmailen? Det kan være irriterende - spesielt hvis du er nødt til å sende en rapport i .pdf-format, eller har zippet ned bildene fra fredagspuben og vil sende til de andre på avdelingen.

Dette omgår du imidlertid veldig lett. Enten ved å bruke en nettjeneste som lar deg laste opp store filer og sende lenken til de du vil etterpå, eller så kan du splitte opp fila:

Kjøre programmer

Hvis du ikke har administratorrettigheter på PCen din, er det som regel ikke mulig å installere nye programmer, selv om du har aldri så lyst på Firefox i stedet for den blå e'en som ligger der fra før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer