Slik lurer du passord-tyven

Du er ikke engang trygg hjemme i din egen stue.

Publisert
Sist oppdatert

Er du sikker på at PC-en du sitter på nå ikke kjører en keylogger i bakgrunnen?

I takt med at stadig flere bruker Internett i sin hverdag, blir svindlerne også smartere i sin jakt på penger, passord og hva det måtte være. Vi har tidligere skrevet om hvor enkelt de kan snappe opp Facebook-passordet ditt, og vi har blant annet tatt for oss PwdHash som hjelper mot phishing, som denne typen svindel kalles.

En annen måte å svindle på er via en såkalt keylogger. En keylogger er et program som kjører i bakgrunnen, og som sørger for å snappe opp alle tastetrykk. Disse kan igjen lagres i en fil på harddisken, eller kanskje enda verre - sendes direkte til en tjener. Deretter kan svindleren for eksempel søke etter strengen "gmail.com" og sjekke de neste linjene i loggen for å finne ut brukernavnet og passordet ditt.

>> Les også: Blir du spionert på?

Artikkelen over er obligatorisk lesning for de fleste og tar for seg hva du bør ty til for å sikre at PCen du har hjemme ikke er infisert av såkalt spyware. Spyware er en fellesbetegnelse for programmer som "spionerer" på deg, deriblant keyloggerne. Hvis du kjører en full sjekk av PCen med et par av programmene som er nevnt i den artikkelen, bør du være rimelig sikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer