Slik lurer du svindlerne

Kanskje du burde svare på svindelbrevene likevel?

Publisert
Sist oppdatert

En av våre nordnorske lesere foreslår å gjør det stikk motsatte av vår anbefaling om å IKKE besvare Nigeria-brev og andre spam-meldinger. Han har sendt oss følgende oppskrift, til redaksjonens store forlystelse:

"Send svarbrev! Hvorfor ikke prøve å lure de derre tullingan til å tro at de får napp.Send et svarbrev med en midlertidig / ukjent mailavsender, kanskje debruker ressurser på å undersøke nærmere og får oversatt brevet.Her er et svar som ble til i festlig lag under en lys og kreativ nordlandsnatt:

Hello!

Sory for my bad englisj, pleas find a norwegian translattorfor this importan mesagge from an old milionaer:

Du kain ta det herre brevet dett å stekk det langt opp i rævskøro.Hvess du grei å lukt på det etterpå, kan du røyk det sammen medsveitt-såkkan dine...

Æ sett no hær puinn Lofotveggen med 3 tonn slog æ sku ha bi kvitt.Hvess du ordne med mottakere i Zimbawe kan du få heile sulamitten gratis.Æ har også et gammelt sildekokeri leggandes å sleng nede i fjæro,æ ska send det poste restanse tell Lugambo.

Æ ha no ordna det sånn at du kan vær med på oljeventyret her nord.Men førs t må du græv i lomman dine og sett inn alt du har av pæng i Haltenbanken,konto nr 2349 45 78901. Så send vi nedover alt vi har av bunkersolje og sjøfugl,og du vil bli ekstremt rik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer