Slik monterer du et grafikkort

Å sette inn et nytt grafikkort er enkelt hvis du vet fremgangsmåten. Her er oppskriften du trenger for å installere et nytt gafikkort.

Publisert

Vi forutsetter i denne artikkelen at du allerede har kjøpt et kort. Hvis du vil lære mer om grafikkort generelt, foreslår vi at du tar en kikk på de andre kapitlene i grafikkortskolen (se linker i venstre marg).

Pakk ut kortet

Det første, logiske steget etter å ha pakket ut kortet, er å fysisk installere det i datamaskinen. De fleste kort har manualer som forklarer fremgangsmåten, men vi skal likevel gi noen tips for å gjøre installasjonen så enkel som mulig.

Skru opp PCen

Først må selvsagt PCen åpnes. Det er nokså sannsynlig at du har et grafikkort i datamaskinen fra før, med mindre grafikkprosessoren befinner seg direkte på hovedkortet. Uansett så må du sette inn kortet i enten PCI- eller AGP-porten, avhengig av hva slags kort du har kjøpt. Har du en nyere PC med Pentium II-prosessor, støtter hovedkortet garantert AGP, og da er det ingen grunn å nøye seg med en PCI-løsning.

Er skjermkortet integrert i hovedkortet, er det ikke noe problem å oppgradere til et nytt kort siden maskinen automatisk vil oppdage ny maskinvare.

Ta ut det gamle kortet

Har du problemer med å finne ut hvilket av kortene i PCen som er ditt gamle grafikkort, er det bare å følge kabelen fra skjermen til PCen. Denne er festet til baksiden av skjermkortet med to skruer. Etter å ha fjernet kabelen er det bare å ta ut kortet – for å gjøre det må en skrue som holder kortet fast til PC-kabinettet fjernes. Da er det bare å lirke ut kortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer