Slik oppdager du snylterne

Er nettverkstilgangen din tregere enn du trodde, kan det tenkes at du har fått ubudne gjester. Les her hvordan du kan oppdage snylterne.

Slik oppdager du snylterne
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å vite om du har eller har hatt uønsket besøk på nettverket ditt. Noen ganger merker du det på grunn av at nett-tilgangen bli tregere enn vanlig, mens det andre ganger er politiet eller internettleverandøren som til slutt gjør deg oppmerksom på det.

Heldigvis finnes det en del metoder for å oppdage innbrudd på nettverket ditt, men de krever mer eller mindre konstant overvåkning - og det enkleste kan fort være å sikre nettverket først. Les videre for å se om du har hatt besøk du skulle vært foruten:

Tregt nettverk

Det første du merker når du har ubudne gjester er at nettverket blir tregere.Dette gjelder spesielt hvis du har fått typiske "snyltere," som bruker din båndbredde til å laste ned ulovlige kopier av store programmer, filmer, eller enda verre ting.

Dersom du har store mengder delt materiale på ditt eget nettverk som ikke er passordbeskyttet, merker du det enda bedre når gjestene dine laster det ned. Dette kan binde opp all den tilgjengelige båndbredden og kvele nettverket ditt.

Så hvis nettverket er tregere enn det burde, bør du lese videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.