Slik oppgraderer du fra harddisk til SSD

Her ser du hele prosessen, steg for steg!

OLJA LYN: SSD-en (øverst) er flere ganger raskere enn harddisken (nederst). Den er dessuten musestille og blir ikke varm. Vår guide forteller deg hvordan du kan oppgradere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
OLJA LYN: SSD-en (øverst) er flere ganger raskere enn harddisken (nederst). Den er dessuten musestille og blir ikke varm. Vår guide forteller deg hvordan du kan oppgradere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nye PC-er utstyres med SSD i stedet for harddisk, eventuelt med begge deler. Og det er ikke så rart når man tenker på alle fordelene:

SSD-er bråker ikke, de blir ikke varme, går ikke i stykker om de faller i bakken, veier mindre og best av alt: De er flere ganger raskere enn den tradisjonelle harddisken.

Det fine er at et skifte til SSD også kan gi nytt liv til gamle datamaskiner.

En slik oppgradering kan nemlig gjøre PC-en din både vesentlig raskere og ikke minst stillere.

I denne guiden viser vi deg en effektiv måte å gjøre det på, uten at du behøver å installere operativsystemet og programmene dine på nytt.

Hele prosessen kan dermed gjøres på langt kortere tid. Merk imidlertid at eventuelle problemer og ustabiliteter knyttet til gamle Windows-installasjoner vil også bli overført.

Har du slike problemer, kan det derfor være en god idé å installere Windows fra bunnen av, eventuelt gjenopprette ved hjelp av gjenopprettingsplatene du naturligvis husket å lage da du tok PC-en i bruk første gangen.

Dette trenger du

Før du setter i gang trenger du litt utstyr:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer