Gratis Windows 10

Slik oppgraderer du gratis fra Windows 7

Gratistilbudet som offisielt ble lagt ned i 2016, er fortsatt mulig å utnytte.

Publisert

Har du fortsatt Windows 7 på PC-en din, risikerer du å gå en usikker fremtid i møte. Tilbake i januar 2020 avsluttet Microsoft støtten for det over ti år gamle operativsystemet, som betyr at det ikke lenger vil motta oppdateringer eller teknisk støtte fra Microsoft.

Kort fortalt vil PC-er med Windows 7 være svært utsatt for angrep som virus, skadevare og løsepengevirus fremover. På verdensbasis er det fortsatt over 30 prosent av Windows-brukere som bruker nettopp denne versjonen.

Den klare anbefalingen er å oppgradere til Windows 10, som er et sikrere operativsystem og som jevnlig blir oppdatert.

Mange kvier seg for å bruke over tusenlappen for en Windows 10-lisens, men det er ikke sikkert du må betale for å bytte ut det snart utdaterte Windows 7.

Ved lanseringen av Windows 10 i 2015 gjorde Microsoft det gratis for Home- og Pro-brukerne å oppgradere fra Windows 7 eller 8 – et tilbud som offisielt ble avsluttet i midten av 2016, men det har vært flere rapporter om at det fortsatt er mulig å oppgradere gratis.

Oppgradering til Windows 10

Vær klar over at det ikke er garantert at guiden under fungerer, så oppgraderingen gjøres på eget ansvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer