Slik organiserer du lenkene i nettleseren

Hvis du stadig er innom flere kategorier nettsteder, er det praktisk å organisere bokmerkene. Bruker du mapper i feltene øverst på skjermen, blir det enda mer praktisk.

Publisert

I stedet for å surfe i hytt og pine, er det mulig å bruke nettet på en mer strukturert måte for å hente informasjon. Da er det veldig praktisk å organisere bokmerkene dine, slik at det er enkelt både å finne fram og tilbake.

Begge de mest populære nettleserne har verktøylinjer som du kan dra og slippe bokmerker på. I Netscape begrenses omfanget av bredden på vinduet og skjermen. I Internet Explorer kan du rulle sidelengs, men dette er ikke så oversiktlig som vi kan ønske oss.

I stedet for å bruke enkeltlenker i verktøylinjen, er det mye smartere å bruke mapper. Her følger en liten veiledning om hvordan du gjør dette i Netscape og Explorer.

Netscape

'

I Netscape organiserer du alt som har med bokmerker å gjøre ved å velge Bookmark/Edit Bookmark via menyen ”Communicator” eller ved å trykke direkte på ”Bookmarks” i verktøylinjen.

Når du har gjort dette, åpner det seg et vindu med oversikt over eksisterende bokmerker.

Her kan det være lurt å rydde opp først, siden Netscape på egenhånd har lagt inn mye rart som de færreste bruker.

Etter at du har fjernet bokmerkene du ikke vil ha, finner du et element som heter ”Personal Toolbar Folder”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.