Slik overfører du alt til ny PC

Når den nye PCen står der - hva med alt som lå på den gamle? Visste du at Windows kan hjelpe deg med å overføre både filer og innstillinger?

Publisert
Sist oppdatert
Eieren ble meget fornøyd


De mer garvede PC-brukerne blant oss har sine egne metoder når det skal overføres data og innstillinger fra gammel-PCen når man har kjøpt (og bygget) seg ny PC. Vi har sørget for at alle data ligger på en eller flere separate disker, med sikkerhetskopier på en annen maskin. En ny PC er derfor i stor grad en måte å slippe unna å rydde på den gamle, med et salig kaos av snarveier og ikoner på Desktop'en.

Da er det en ren installasjon av operativsystemet og nye installasjoner av programmene som gjelder, så alt gammelt grums blir eliminert.

Men det er andre mer beskjedne databrukere som gjerne vil ha med seg det som ligger på den gamle PCen, og vil slippe å måtte sette opp alt mulig på nytt.

Det finnes programmer til slikt, for en del år siden testet vi dette programmetda vi hjalp en i familien med oppsett av ny PC. Men Windows har også en veiviser for dette, som er ganske bortgjemt og ikke blant de mest velkjente tjenestene i operativsystemet.

Da en annen i familien fikk ny PC forleden hadde vi ikke noe annet for hånden enn nettopp den innebygde tjenesten i Windows, så da var tiden inne til å sjekke hva den klarte å få med seg.

Den gamle PCen ble brukt til mail og surfing, samt enkelt hjemmekontor. Det var ikke så mange programmer installert, og heller ikke noen spesielle konfigurasjoner av program- eller maskinvare. Altså ingen rotete PC med rester av mange forskjellige eksperimenter av ymse slag.

Grunnen til utskifting var at den med sin gamle Celeron-prosessor opplevdes som treg på det meste. Det er påtagelig hvor mye tyngre websidene generelt har blitt, dessuten krever håndtering av nye mediefiler vesentlig mer enn tidligere.

Brukeren av denne PCen ville derfor svært gjerne at den nye skulle være som den gamle, bare raskere.

Den nye PCen ble koblet til hjemmenettet, og startet opp. Så var det tid for Den Store Overføringen.

Files and Settings Transfer

Du finner den i Program Files/Accessories/System Tools eller på norsk: Programfiler/Tilbehør/Systemverktøy/Veiviser for overføring av filer og innstillinger (puh!).

Programmet spør deg først om maskinen du kjører det på er den nye eller den gamle PCen. Deretter får du opp et vindu hvor du velger lagringsenhet eller sted for dataene som skal overføres. Vi valgte å lagre dataene på husets server.

Slik overfører du alt til ny PC
Slik overfører du alt til ny PC
I neste vindu velger du om du skal overføre bare filer, innstillinger eller begge deler.
Har du spesielle programmer med tilhørende filtyper eller mapper med filer kan du legge til disse i neste vindu.

Slik overfører du alt til ny PC
Slik overfører du alt til ny PC
Så starter innsamlingsaksjonen, denne kan ta litt tid hvis det er mye data.

Slik overfører du alt til ny PC
Slik overfører du alt til ny PC
Neste skritt skjer på den nye PCen, hvor du starter opphentingen av de innsamlede dataene. Når prosessen er ferdig tar du en omstart av den nye PCen.

Slik overfører du alt til ny PC
Slik overfører du alt til ny PC
Vi installerte så Office og et lite knippe andre programmer, så var PCen klar til bruk.

Eieren ble meget fornøyd, alt av programmer og data var plassert som forventet, men responsen hos den nye Core2 Duo-baserte maskinen gjorde brukeropplevelsen langt mer behagelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer