Slik plasserer du den trådløse ruteren

Vi har nevnt det tidligere, men det tåler å gjentas. God trådløs dekning krever noen grep.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har nesten alle trådløst nettverk hjemme. I hvert hus og hver oppgang finner du ett eller flere som er i aktivitet døgnet rundt. Samtidig er det en rekke andre apparater som også bruker trådløs teknikk, og mange bygnings- og og interiørmessige faktorer som påvirker dekningen for brukerne.

Les også: Bruk mobilen som trådløst aksesspunkt

Hvordan får du best dekning?

I tidligere artikler har vi brukt lys som eksempel. Skal du ha jevn belysning i hele rommet fra én enkelt lyspære plasserer du den ikke i en krok eller bak en stol. De beste plasseringen er midt i rommet oppe i taket. Om dette er en estetisk tiltalende løsning er en helt annen sak, og derfor velger de fleste helt annen belysning.

De færreste vil ha en trådløs ruter plassert oppe i taket, derfor plasseres den gjerne et sted hvor den er ute av syne. Det kan være like lurt som å plassere en lampe slik at man ikke ser den.

Heldigvis lar signalene fra en trådløs ruter seg ikke stoppe like lett som lys, de går gjennom både vegger og tak og normalt dekker de fint en vanlig norsk enebolig og vel så det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer