Slik redder du filene på Mac-en

Redde filer fra en Mac som ikke vil starte? Her er løsningen.

OPPDATERINGSTRØBBEL: Vi opplevde at Mac-en ikke ville starte etter en oppdatering - hvordan reddet vi filene våre? Foto: Shutterstock
OPPDATERINGSTRØBBEL: Vi opplevde at Mac-en ikke ville starte etter en oppdatering - hvordan reddet vi filene våre? Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Har du vært like dum som meg og installert en betaversjon av macOS og så endt opp med en Mac som ikke vil starte? 🤦♀️Forresten, ikke installér betaprogramvare på en datamaskin eller mobil du er avhengig av, i tilfelle noe går galt.

Jeg vet ikke hva som gikk galt i oppdateringen, men da Mac-en startet på nytt, fikk jeg bare opp denne skjermen:

Uansett - hva gjør du da når Mac-en ikke vil starte og du har mange viktige filer du ikke er sikker på om du har tatt backup av (kremt, husk å ta backup)?

Genialt gjenopprettingsverktøy på Mac

I mitt tilfelle prøvde jeg først å reinstallere macOS via noe som kalles «macOS-gjenoppretting». Det er et verktøy du kommer til ved å trykke på Kommando-R når du starter Mac-en.

Har noe gått galt under oppdatering av macOS, er nemlig et triks å installere det på nytt. Bruker du gjennopprettingsverktøyet, kan du gjøre dette uten at filene på harddisken forsvinner.

Jeg prøvde først dette trikset, og hadde jeg hatt nok ledig diskplass, kunne nok artikkelen ha sluttet her. Men det hadde jeg ikke, så jeg fikk ikke installert operativsystemet på nytt. Så hva da?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer