Slik reduserer du spam-faren

Hvis du følger disse rådene er det større sjanse for at du unngår å havne på listene til spam-selskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Det viktigste tiltaket for å slippe spam er å hindre at de som sender ut spam får tak i epost-adressen din.

 • Vær varsom med hvor du registrerer epost-adressen din, og les alltid igjennom alle "kontrakter" og lisensavtaler før du klikker på OK-knappen. Det kan også være en god ide å ha to epostkontoer, hvorav kun den ene brukes når du registrer deg for netthandel, nedlasting og bruk av programvare etc.

  Bruken av gratis tjenester på Internett er ofte et slags "gi og ta" forhold. Nettstedet gir deg noe, men får samtidig noe igjen (i noen tilfeller bruker de epost-adressen din til å sende deg informasjon om sine egne produkter eller tjenester, i andre tilfeller får de solgt annonser basert på antall visninger av sidene sine - hvor du bidrar blant alle andre, osv.)

 • Når du registrerer deg som bruker av nyhetsgrupper og lignende, er det lurt å "kamuflere" epost-adressen din for programmene som tråler Internett for å registrere epost-adresser til adresselister som brukes til utsendelse av spam.

  Dette kan du f.eks. gjøre ved å bytte ut @ med et annet tegn, eller ved å føye til ordet "spam" på slutten av adressen. Bruker du en av disse metodene, bør du inkludere en notis til andre om hva de må forandre (bare for å være på den sikre siden…) før de kan sende deg epost.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer