Slik reduserer du spam-faren

Hvis du følger disse rådene er det større sjanse for at du unngår å havne på listene til spam-selskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Det viktigste tiltaket for å slippe spam er å hindre at de som sender ut spam får tak i epost-adressen din.

 • Vær varsom med hvor du registrerer epost-adressen din, og les alltid igjennom alle "kontrakter" og lisensavtaler før du klikker på OK-knappen. Det kan også være en god ide å ha to epostkontoer, hvorav kun den ene brukes når du registrer deg for netthandel, nedlasting og bruk av programvare etc.

  Bruken av gratis tjenester på Internett er ofte et slags "gi og ta" forhold. Nettstedet gir deg noe, men får samtidig noe igjen (i noen tilfeller bruker de epost-adressen din til å sende deg informasjon om sine egne produkter eller tjenester, i andre tilfeller får de solgt annonser basert på antall visninger av sidene sine - hvor du bidrar blant alle andre, osv.)

 • Når du registrerer deg som bruker av nyhetsgrupper og lignende, er det lurt å "kamuflere" epost-adressen din for programmene som tråler Internett for å registrere epost-adresser til adresselister som brukes til utsendelse av spam.

  Dette kan du f.eks. gjøre ved å bytte ut @ med et annet tegn, eller ved å føye til ordet "spam" på slutten av adressen. Bruker du en av disse metodene, bør du inkludere en notis til andre om hva de må forandre (bare for å være på den sikre siden…) før de kan sende deg epost.

 • Har du først fått spam, så bør du aldri klikke på noen av lenkene i meldingene, spesielt ikke på "unsubscribe"-lenker som tilsynelatende går til sider på nettet der du kan fjerne deg selv som mottaker. Da avslører du bare at du er en aktiv bruker, og du risikerer langt flere spam-meldinger fra aktøren og samarbeidspartnere.

  Les for øvrig vår anmeldelse av McAfee SpamKiller.

  Tilbake

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer