Slik rengjør du dippeduttene

Klissete tastatur eller svett spillkontroll?

Slik rengjør du dippeduttene
Publisert
Sist oppdatert

Forskere har bevist at mobiltelefoner har flere bakterier enn et toalettsete, og at bakteriene faktisk kan krype fra tastaturet og opp over hendene dine. Ja, dette er det forsket på - og bevist ...

Vi har hentet inn tips for hvordan du best kan rengjøre hjemmeelektronikken din.

Klar for rengjøring?

Mobiltelefon

Mobiltelefoner er yndet grobunn for bakterier. Forskning viser altså at det er mer bakterier på en mobiltelefon enn på et toalettsete, en skosåle eller et dørhåndtak. Ifølge en artikkel i britiske Daily Mail, kryr det av potensielt dødelige bakterier på mobiltelefonen. Kombinasjonen av hyppig håndtering og varmen som produseres av telefonene, gjør at de blir hjem til bakterier fra mange miljøer, som igjen formerer seg villig vekk ved de behagelige temperaturene.

Vi har sjekket hvordan Nokia og Sony Ericsson anbefaler sine kunder å rengjøre produktene deres.

- Man kan selvsagt rengjøre mobilen med jevne mellomrom, akkurat som man gjør med fjernkontrollen, tastaturet og bilnøklene. Det gjør man best med en rengjøringsserviett med en form for desinfeksjonsmiddel, lik de som man kan kjøpe for å rengjøre tastaturet, sier PR Manager i Sony Ericsson, Gustaf Brusewitz, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer