10 year challenge:

Slik så ti norske nettsider ut for ti år siden

Vi blar i arkivet.

DINSIDE ANNO 2009: Vi har reist i tidsmaskinen og funnet frem ti norske nettsider og hvordan de så ut i 2009. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
DINSIDE ANNO 2009: Vi har reist i tidsmaskinen og funnet frem ti norske nettsider og hvordan de så ut i 2009. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Sosiale medier er fylt til randen med «10 year challenge»-bilder om dagen, altså der man utfordres til å legge ut et bilde av seg selv nå ved siden av ett tatt for ti år siden.

Ved hjelp internetts tidsmaskin, Archive.org sin Waybackmachine, har vi tatt turen ti år tilbake for å se hvordan internett så ut den gangen.

Under finner du ti norske nettsteder med før og nå-bilder. Det skal sies at 2009-bildene stort sett mangler annonser og ett og annet bilde.

Vi skal også innrømme at det ikke var disse ti nettstedene vi hadde på lista opprinnelig, men siden Waybackmachine gjengir enkelte nettsider veldig mye mindre flatterende enn slik de egentlig så ut, tok vi ti som lignet noenlunde på seg selv.

Dinside.no

Dagbladet.no

VG.no

Komplett.no

Telenor.no

NRK.no

Sol.no

Startsiden.no

Elkjop.no

Filmweb.no

Sånn, det var ti eksempler. Vil du utforske mer selv, peker du nettleseren til Waybackmachine, taster inn nettadressen du vil søke etter og spoler tilbake til 2009. Eller et annet år.

Fant du noe artig? Kommentarfeltet er åpent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer