Slik selger du feriebildene

Du kan tjene en god slant hvis tar noen blinkskudd i sommer.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste har nå skaffet seg et digitalkamera, og sannsynligvis vil de fleste knipse enda flere bilder i år enn de gjorde i fjor.

Enkelte bilder vil du selvsagt beholde for deg selv, men kanskje er det også en del bilder som du gjerne kunne ha delt med andre. Dette kan du faktisk tjene penger på.

For - det finnes haugevis av nettsteder som tilbyr såkalte "stock photos" som hvem som helst kan kjøpe og bruke til det de måtte ønske.

Hvor tror du de får bildene fra?

Fra de som tar bilder, selvsagt. Og de får selvsagt sin del av kaka.

>> Les også: Slik tar du bedre bilder

Varierende priser

Prisene for et bilde varierer fra nettsted til nettsted. Felles for de fleste er at kjøperne må betale mer jo større format de ønsker. Prisene starter som regel på $1 pr bilde, og går opp til både $20 og $30 for et bilde i solid størrelse som kan brukes til plakater og magasiner.

Hvor mye fotografen sitter igjen med varierer på samme måte, og på vår jakt etter kandidater fant vi alt fra 20% til 80%, der det igjen kunne være variasjoner innenfor hvert nettsted. Med andre ord kan du brått tjene en hundrings hver gang ett av dine bilder lastes ned i stort format, og blir dine bilder veldig populære, kan ferieturen fort være inntjent dersom du har tatt gode bilder underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer