Slik sender du store filer

Du skal sende en stor fil til en venn - e-posten din har en begrensning på vedlegg, og MSN tar altfor lang tid. Hva gjør du?

Publisert
Sist oppdatert

E-post er et flott verktøy for å sende tekst og små bilder og filer, men skal du sende større vedlegg er det ofte begrensninger på størrelsen - eller det kan ta veldig lang tid å laste opp filene.

Vi har sett på noen gode nett-tjenester som lar deg sende og dele filer.

Hundre megabyte

YouSendIt er en gratistjeneste hvor det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn e-posten til den du skal sende filen til. Du kan da sende en fil på opptil hundre megabyte. Mottakerne vil få en link som de kan laste ned filen fra. Registrerer du deg får du også muligheten til å se historikk over sendte filer, din egen innboks og større antall nedlastinger per fil.

Det er ikke vanskeligere enn dette!
Det er ikke vanskeligere enn dette! Vis mer


En gigabyte

Box.net er et annet alternativ, som baserer seg på lagring av filer. Her må du registrere deg, men til gjengjeld får du en hel gigabyte med gratis lagring - filer du laster opp får en unik URL som du kan sende til andre og sette passord på. Det er også støtte for RSS, så venner og bekjente kan abonnere på mappen din med filer, og dermed hele tiden få en oppdatert oversikt over innholdet. Du kan også dele filer med andre box.net-brukere.

Bildedeling

Ofte hender det at man har et bilde man gjerne vil dele med sine gode forumvenner - da kan Imageshack være et godt alternativ. Her kan du nemlig laste opp bildefiler på inntil 1,5 megabyte (er bildet større blir det automatisk forminsket), og så linke til det i forum, blogger og andre relevante steder.

Alternativet

Slik sender du store filerPando prøver seg på en litt annen, men ikke helt ukjent variant - her sender du ikke selve filen, men en .pando-fil i stedet. Mottakeren laster så ned filen fra Pando sin server, ved hjelp av et lite program på 2 to megabyte. Ulempen med dette, er at både sender og mottaker må ha programmet installert, men du kan enkelt sende opptil en gigabyte med data - inkludert mapper.

Har du en favoritt i denne kategorien, som vi ikke har skrevet om? Skriv om den i kommentarfeltet under!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer