Slik ser du NRK i utlandet

Kanalen er ikke pålagt å følge EUs portabilitetsforordning, men åpner likevel for strømming i EØS.

NRK TV: Nå kan du strømme NRK TV på reise i EØS-området. Vi viser deg hvordan du kommer i gang. Foto: Dagbladet
NRK TV: Nå kan du strømme NRK TV på reise i EØS-området. Vi viser deg hvordan du kommer i gang. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert

1. april 2018 trådte EUs nye regel om strømming på tvers av landegrensene, i kraft. Forordningen gjorde det mulig for nordmenn å strømme TV2 Sumo, HBO Nordic, Viaplay og andre tjenester på ferie i utlandet.

Det er kun betalingstjenester, som de tre nevnte, som må følge dette, men i juli i fjor åpnet NRK opp for at de også vil følge EUs såkalte portabilitetsforordning. På tampen av fjoråret ble dermed NRKs innhold tilgjengelig for nordmenn på reise i EØS-området.

NRKbeta forklarer at årsaken til det er ganske enkel: «Vi ser ikke TV som vi gjorde før. Teknologien har gitt nye muligheter, og nå forventer folk at de kan ta med Fredrik Solvang på skiferie, Lindmo til London eller Frode Pedersen på Chartertur.»

Noe av årsaken til at du ikke har kunnet strømme NRK i utlandet før desember 2019, er på grunn av rettigheter og priser knyttet til dette.

Slik kommer du i gang

NRK har gjort det forholdsvis enkelt å strømme innholdet i utlandet. Det du trenger er et norsk personnummer og en bostedsadresse i Norge, som også betyr at du må opprette NRK-konto – noe som ikke er et krav for å bruke tjenesten i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.