Slik ser nettskyen egentlig ut

Den norske nettlagringstjenesten Jotta tilbyr ubegrenset lagring for 49 kroner måneden. Hvordan er det mulig?

Slik ser nettskyen egentlig ut
Publisert
Sist oppdatert

Nettbaserte lagringsløsninger er blitt populære, og mange spår at vi i fremtiden ikke kommer til å lagre dokumenter, bilder og videoer lokalt på PC-ene våre. Alt vil lagres på nettet, og blir tilgjengelig uansett - enten vi sitter på hjemmekontoret med PC-en, eller på en strand i Brasil med et nettbrett mellom hendene.

Mot ubegrenset lagring

Det finnes en rekke nettlagringstjenester allerede, DinSide har omtalt flere av dem. De fleste tilbyr gratis lagring av en gigabyte eller to, mens du må betale dersom du ønsker mer lagringsplass. De fleste tjenestene er utenlandske, men det er også noen norske aktører. En av dem har fått navnet Jotta, etter Yottabyte, som tilsvarer ganske mye data, 1 000 000 000 000 000 000 000 000 bytes for å være nøyaktig, eller nesten ubegrenset i dagens målestokk. Og Jotta tilbyr faktisk ubegrenset lagring for 49 kroner måneden. DinSide omtalte Jotta første gang i 2010. Da var tjenesten ny. Siden den gang har Jotta fått rundt 66000 kunder, og nylig lanserte selskapet tjenesten Jotta Mobil, som gir deg tilgang til dataene du har lagret hos selskapet, på Android, iPhone, iPad og iPod Touch. Det har også kommet en Mac-versjon av programmet som automatisk tar backup av datamaskinen din til Jotta sine servere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer