Slik sikrer du e-postadressen

Å måtte bytte e-postadresse er en møysommelig prosess. Det kan du unngå.

Publisert
Sist oppdatert

Enten du kun har én adresse for alt av e-post, eller du bruker flere, er det alltid en slitsom og langvarig prosess å bytte adresse.

Som regel har du gitt adressen til alle venner, bekjente, kontakter, organisasjoner, e-postlister, andre abonnementer, og listen fortsetter. Alt dette bidrar til at man risikerer å miste en god del informasjon i overfangsfasen.

Det beste hadde dermed vært om man slapp å bytte e-postadresse overhodet. Vi skal i det følgende gi deg noen tips til hva du bør og ikke bør gjøre hvis du ønsker å sikre deg mot slike situasjoner.

>> Les også: Slik bruker du Outlook smartere

Du bør ikke:

  1. Bruke e-postadressen du fikk av din internettleverandør: Når du opprettet et abonnement hos leverandør X fikk du gjerne e-postadressen, ditt.navn@internettleverandør.no. Denne adressen har du kun midlertidig - så lenge du har abonnement hos vedkommende. Dermed vil et leverandørbytte også terminere adressen (etter en viss overgangstid). Dette kan også medføre at man vegrer seg mer for å bytte til en leverandør med et bedre tilbud, og er dermed regelrett holdt som gissel av sin egen e-postadresse.
  2. Bruke din jobb- eller skoles e-postadresse privat: Når du du forlater bedriften eller skolen ønsker du ikke å la din private e-post, samt kontakter, bli liggende igjen. I tillegg slettes gjerne også disse kontoene etter en viss tid. Typisk for universiteter er en overgangstid på ett år, mens bedrifter har ulike tilnærminger til denne problemstilllingen. Det er derfor en god ide å kun bruke jobb eller skolerelatert e-post til nettopp jobb eller skole, og dermed unngå privat bruk, selv om det gjerne kan være det enkleste alternativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer