Slik sikrer du PCen - gratis

Det kan fort bli litt mye hosting og harking nå som vinteren er over oss for alvor - men slik trenger det ikke være for PCen.

Publisert
Sist oppdatert

(Publisert første gang høsten 2006)

Hvis PCen oppfører seg rart er det sannsynlig at den har fått noe den ikke burde ha fått. Det skal ikke mye til for å bli infisert av spyware og andre uhumskheter - alt du trenger er en internettforbindelse og en PC. Heldigvis er dette også alt du trenger for å beskytte deg mot slike ting.

Anti-virus

Det er rundt disse tider at virus henger i lufta og smitter kolleger og venner - heldigvis er det ikke slik for PCen, for det finnes mange gratis anti-virus program som fungerer minst like bra som de du må betale for.

AVG Anti-Virus sjekker innkommende e-post for virus, beskytter PCen din i sanntid og du får gratis oppdateringer livet ut. Dette programmet er ikke gratis for kommersiell bruk, men for privat bruk på en enkelt hjemme-pc.

Avast! tilbyr gratis anti-virus, også i norsk versjon (hvis du ikke tåler orddelingsfeil bør du laste ned den engelske versjonen!). Her får du et flott design, og i likhet med AVG gratis oppdateringer og scanning. Krever registrering.

Kanskje du har en fil du er litt usikker på? Da kan du laste den opp og få den sjekket av flere titalls virus- og spyware-scannere på nett-tjenesten virustotal.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer