Slik sikrer du trådløse nett

I stedet for å jakte på snyltere eller frykte deres ankomst, kan du ganske enkelt sikre det trådløse nettet. Da kommer ingen andre inn, og du får hele båndbredden for deg selv.

Slik sikrer du trådløse nett
Publisert
Sist oppdatert

Nettverk er vanskelig, trådløs teknologi er vanskelig, og sikkerhet er vanskelig. Sikkerhet i trådløse nettverk blir derfor veldig vanskelig. Samtidig har det blitt helt vanlig for Hvermansen å kjøpe seg et trådløst aksesspunkt, som regel en trådløs ruter, for å slippe å trekke lange kabler inn på rommet til Poden. Men å kryptere og sikre dette nettverket blir lett glemt i alt styret.

Det mest vanlige misbruket i slike tilfeller er at noen rett og slett snylter på nettet ditt, mens i verste fall vil noen "lytte" til datatrafikken mellom aksesspunktet og datamaskinen, og snappe opp både bankkoder og hemmelige passord.

Men det er mange ting som kan gjøres. Tipsene i denne artikkelen er ingen mirakelkur hver for seg, men sammen vil de gi såpass motstand at de aller fleste cracker-wannabes vil finne seg et enklere bytte.

Passord for aksesspunktet (ruteren)

Du vil ikke at en eller annen sleiping, kjent eller ukjent, skal logge seg på ruteren din og gjøre om på innstillingene dine og/eller gi seg selv tilgang. Så det første du vil gjøre er å forandre administrator-passordet til noe som er vanskelig å gjette. Altså ikke navnet til katten din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer