Windows Defender

Slik sikrer du Windows 10 mot løsepengevirus

En av de viktigste funksjonene i Windows Defender, er skrudd av som standard. Slik aktiverer du den.

HINDRER MAPPETILGANG: Løsepengevirus ønsker ofte å kryptere brukerfilene dine, og ber deg betale for at de skal låses opp. Med denne funksjonen får ikke viruset tilgang til brukerfilene dine, og får derfor ikke gjort noen skade på dem. Skjermdump: Dinside
HINDRER MAPPETILGANG: Løsepengevirus ønsker ofte å kryptere brukerfilene dine, og ber deg betale for at de skal låses opp. Med denne funksjonen får ikke viruset tilgang til brukerfilene dine, og får derfor ikke gjort noen skade på dem. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de største truslene på nett de siste par årene, har vært såkalte løsepengevirus, eller «ransomware», som er den internasjonale betegnelsen.

Dette er uhumske programmer som angriper PC-en og gjør verdifulle brukerfiler (bilder, dokumenter, videoer og andre personlige filer) uleselige.

For å gjøre dem leselig igjen, forlanger programmet at du betaler penger til bakmenn, ofte i bitcoins eller annen usporbar valuta.

Windows Defender, Microsofts sikkerhetsløsning i Windows 10, har innebygd vaksine mot slik uønsket aktivitet. En av funksjonene kan rett og slett nekte ukjente og potensielt farlige programmer tilgang til mappene som inneholder brukerfilene dine, og dermed eliminere faren for at innholdet blir uleselig.

Slik aktiverer du funksjonen

Av en eller annen grunn har Microsoft valgt å deaktivere denne funksjonen som standard. Det betyr at du selv må aktivere den. Det er heldigvis enkelt.

#1: Høyreklikk på Defender-ikonet (skjoldet) i systemstatusfeltet på oppgavelinjen, og velg Åpne:

#2: I boksen som dukker opp klikker du på Virus og trusselbeskyttelse:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer