Slik skal de bli kvitt Internet Explorer 6

Den gamle nettleseren skaper problemer, og store norske nettsteder går sammen om å avlive den.

Publisert
Sist oppdatert

Den aldrende nettleseren Internet Explorer 6 er fortsatt utbredt, og spesielt i bedriftene er det mange som fortsatt bruker den i sine daglige surfeturer i Cyberspace.

Blant DinSides lesere er det fortsatt 12% som ikke har oppgradert til Internet Explorer 7, eller konvertert til Firefox, Opera eller en annen mer oppdatert nettleser.

De største på banen

Nylig startet Finn.no en kampanje rettet mot de 17 prosentene av nettstedets 1,8 millioner brukere som fortsatt bruker IE6. Når de besøker Finn.no blir de møtt av en boks som oppfordrer dem til å oppgradere, for å få en bedre nettopplevelse.

Kampanjen ble startet først og fremst fordi IE6 ikke alltid følger webstandardene, og fordi webutviklere stadig må bruke mye av tiden sin på å spesialsy sider for den foreldede nettleseren. Så mye som 25% av tiden går med til IE6-tilpasninger hos Finn.no, i følge Digi.

Nå kaster flere av Norges største nettsteder seg på bølgen, og VG, Digi.no og A-pressens nettsteder har varslet at de har startet eller vil starte lignende kampanjer. DinSide vurderer i skrivende øyeblikk å gjøre det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer