Slik skal Google knuse Facebook

Ryktene skal ha det til at Google snart vil lansere Prosjekt Maka-Maka.

Publisert
Sist oppdatert

Sosiale nettjenester er god butikk.

I hvert fall dersom vi ser på det som skjedde i forrige uke: Microsoft kjøpte 1,6% av aksjene i Facebook for $240.000.000, som med andre ord verdsetter selskapet til vanvittige 15 milliarder dollar.

At Mark Zuckberg, Facebooks grunnlegger, avstod fra å selge Facebook for en milliard dollar til Yahoo! for en tid tilbake, var med andre ord ikke det dummeste han har gjort.

Som en følge av dette oppkjøpet, får Microsoft lov til å levere annonseløsningen på Facebook, som nå har over 41 millioner registrerte brukere. Men ikke bare det - brukerne har også lagt igjen så mye informasjon om seg selv at annonsørene fryder seg. "Målrettet" er bare forbokstaven.

Så - hva gjør Google? De tapte riktignok budrunden mot Microsoft, men har selvsagt ikke tenkt til å se på at erkerivalen får en så fet kontrakt uten å gjøre noe annet lurt.

Prosjekt Maka-Maka

Ryktene er riktignok nettopp det - rykter, men de skal i hvert fall ha det til at Google like gjerne har tenkt til å ta tyren ved hornene og gjøre om mange av sine nettjenester til en gigantisk sosial nettjeneste; et prosjekt som går under kodenavnet Maka-Maka. Mest sannsynlig som en referanse til "venn" på Hawaiisk og ikke til halvlugubre Anime-filmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer