Slik skanner du bedre

Det er mange hensyn å ta dersom du skal bli fornøyd med innskannede bilder. Vi gir deg noen tips om hvordan du oppnår bedre resultater!

For best mulig resultat, er det viktig at du gjør deg kjent med innstillingene i styreprogrammet for skanneren. Foto: BEL
For best mulig resultat, er det viktig at du gjør deg kjent med innstillingene i styreprogrammet for skanneren. Foto: BEL Vis mer
Publisert

For å få fullt utbytte av skanneren din, er det viktig å gjøre de riktige innstillingene i skannerprogramvaren. Styringsprogrammet for skanneren har gjerne en standardinnstilling, men denne egner seg ikke til alle slags oppgaver. Objektet som skal skannes og bruksområdet for det innskannede bildet er av avgjørende betydning for hvilke innstillinger som er riktig å bruke.

Velg riktig oppløsning

Skal du bruke bildet til skjermvisning, eller til utskrift? Hvis du har tenkt å bruke bildet primært til skjermvisning (hjemmeside osv) vil 100 piksler pr tomme som regel være mer enn nok. Skjermen vil ikke være i stand til å vise flere piksler pr tomme uansett, og da vil du sitte igjen med bilder som både inneholder for mye informasjon, som tar ekstra tid å laste, og som tar opp større plass på harddisken.

Hvis du derimot har tenkt å bruke bildet til forstørrelse og utskrift, bør du velge flere piksler pr tomme for å få med deg flest mulig detaljer i bildet. 300 piksler pr tomme omtales ofte som en oppløsning som vil gi deg gode resultater for utskrift, dersom du ønsker å bevare den originale størrelsen på bildet. Hvis du ønsker å forstørre, bør du øke oppløsningen proporsjonalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer