Kjøpe brukt PC på Finn

Slik skiller du mellom gode og dårlige brukte PC-er

Dette skal du være på vakt for når du handler.

VIKTIG MED RESEARCH: Før du kjøper en brukt PC, er det viktig at du forbereder deg godt. Her går vi gjennom det du bør huske på før, under og etter kjøpet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VIKTIG MED RESEARCH: Før du kjøper en brukt PC, er det viktig at du forbereder deg godt. Her går vi gjennom det du bør huske på før, under og etter kjøpet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund ligger det et par tusen brukte bærbare PC-er til salgs på Finn. Prisene varierer voldsomt, fra et par hundrelapper for den billigste, til 30.000 kroner for den dyreste.

Mange fallgruver

Å kjøpe en brukt bærbar PC fra en vilt fremmed person, kan imidlertid være et sjansespill. Du aner ingenting om hvordan den har blitt behandlet, om den har deiset gjentatte ganger i gulvet og fått indre skader som ikke nødvendigvis er synlige fra utsiden.

Derfor er vårt viktigste råd å være kritisk, stille de riktige spørsmålene til selger og test aller helst maskinen før du betaler.

Første fase: Research

Selv om du kjøper brukt PC, er vår generelle kjøpeguide for ny PC et godt utgangspunkt hvis du er usikker på hva du skal se etter. På bakgrunn av hundrevis av PC-tester de siste årene, anbefaler vi deg i de fleste tilfellene å velge en modell med Intel Core i3, i5 eller i7-prosessor - det gjelder også hvis du kjøper brukt.

Når du har funnet en PC som frister deg, bør du fortsette med å søke opp modellen på nettet. Se etter produkttester, brukererfaringer, prishistorikk og se også om du kan finne lanseringstidspunktet. Finn typiske svakheter og styrker ved produktet. Er de innenfor det du kan leve med?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer